Bitcoin (BTC) Prijsanalyse: Is de Correctie klaar voor de verhuizing naar $10.000?

De markt voor cryptokronen is sinds gisteren volledig van sentiment veranderd. Als de meeste van de Top 10 munten gisteren in het rood stonden, dan staan ze vandaag allemaal in het groen.

Vergeleken met de altcoins is het dominantiepercentage voor Bitcoin (BTC) sinds gisteren niet meer veranderd. Het huidige marktaandeel van BTC bedraagt 64,2%.

Hieronder vindt u de relevante gegevens voor Bitcoin (BTC):

Naam: Bitcoin
Ticker: BTC
Market Cap: $172.408.656.121
Prijs: 9.364,70 dollar
Volume (24H): $16.230.830.620
Verandering (24u): 0,55%.

BTC/USD: Niet genoeg brandstof om de $10.000 Mark te veroveren?

De laatste dag van de week begon met een positieve noot voor Bitcoin Loophole (BTC); het kon echter niet de $9.500 mark bereiken. Dit betekent dat dit een valse doorbraak was.

Kijkend naar de uurlijkse grafiek, bevestigt een lange lont zowel de druk van de beren als een dalend handelsvolume. Bovendien gaan de lijnen van de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) naar beneden en staan ze al in het rood. Al met al betekent dit dat een daling waarschijnlijker is dan een stijging. De 9.070 dollar markering is het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau voor nog een potentiële bounce.

Kijkend naar de daggrafiek kan de daling nog dieper zijn, omdat er een potentieel voor kopers is op basis van een analyse van het handelsvolume. Het laatste ondersteuningsniveau voordat het bearish scenario in het spel komt, is bij de $8.800. Het is echter onwaarschijnlijk dat de beren het voor het eerst zullen breken, omdat het een verregaande hertest is. Samenvattend kan de bovengenoemde steunprijs van $8.800 tegen het einde van de maand worden bereikt.

Als we kijken naar het wekelijkse tijdsbestek, dan zien we dat Bitcoin (BTC) de laatste weken zijdelings heeft gehandeld. Een dergelijke koersactie is echter gunstiger voor de beren als het handelsvolume daalt. Bovendien zijn er elke week dalende koersen.

Bij het toepassen van de Fibonacci retracement op de grafiek is het cruciaal om te letten op het 38.2% niveau, wat overeenkomt met $7.900. Als de stieren niet boven de $10.000 kunnen fixeren in de komende dagen, dan kan het eerder genoemde ondersteuningsniveau volgende maand worden bereikt.

In de perstijd handelde Bitcoin tegen $9.336.