Bitcoin mining: Marathon blir USA: s största gruvarbetare med 2,56 Eh / s

Marathon har lagt en ny order för att öka sina Bitcoin-gruvmaskiner med ytterligare 10 000 Antiminers.
Företaget uppskattar att dess hashhastighet kommer att nå 2,56 Eh / s.

Bitcoin-gruvindustrin värms gradvis upp och det kommer att bli stor konkurrens de närmaste åren när gruvföretag fortsätter att köpa nästa generations gruvarbetare. Nyligen informerade Marathon Patent Group, Inc. i ett pressmeddelande att de öppnade ett nytt kontrakt med den kinesiska Bitcoin ASIC-tillverkaren, Bitmain, för att få ytterligare 10 000 Antminer S19 Pro.

Maratonmål 2,56 Eh / s

Enligt informationen förväntas Bitmain slutföra 10.000 Antiminers S19 Pro-frakt i mars nästa år. I och med att avtalet gäller kommer Bitcoin-gruvföretaget att få leveranser i satser från och med januari nästa år. De 10 000 Antiminers kommer att distribueras snabbare än företagets tidigare order som gjordes i augusti. Exakt kommer den nya ordern att distribueras helt och hållet inom Q1.

”Som ett resultat kommer våra Bitcoin Mining-intäkter att öka betydligt tidigare än vi hade förväntat oss,” sa företaget.

Tidigare i augusti beställde Marathon 10 500 Antiminers S19 Pro från Bitmain. Leveransen är planerad att börja också i januari 2021. Den kommer dock att distribueras helt och hållet i juni, vilket är tre månader efter de senaste 10 000 antiministerna. I grund och botten förväntas alla dessa gruvarbetare höja företagets Bitcoin-gruvkraft till 2,56 Eh / s när de är helt utplacerade.

På den hashkraften kan Marathon bli det största Bitcoin-gruvföretaget i USA och i Nordamerika i stort.

Bitcoinbrytning 2021

År 2021 kan vara mycket konkurrenskraftigt för gruvföretag, eftersom de flesta av dem har lagt till nästa generations maskiner i sin gruvarbetare. Ett exempel på dessa företag är Riot blockchain. Cryptopolitan rapporterade nyligen att de tänker distribuera cirka 22 640 nästa generations gruvarbetare senast i juni 2021. Gruvarbetarna förväntas höja företagets gruv hashkraft till 2,3 Eh.