Mastercard og Amazon vil utvide seg til kryptorommet

Kommer Bitcoin-kredittkortet? Mastercard og Amazon vil utvide seg til kryptorommet

Amerikanske selskaper Mastercard og Amazon vil begge komme inn på kryptovalutamarkedet i nær fremtid, ifølge noen ferske rapporter og en offisiell uttalelse fra sistnevnte.

I følge Mastercards offisielle blogginnlegg som ble utgitt onsdag, planlegger betalingsgiganten å legge til støtte for kryptokurver i nettverket – „senere på året.“

„Vi forbereder oss for tiden på fremtiden for krypto og betalinger og kunngjør at Mastercard vil begynne å støtte utvalgte kryptovalutaer direkte i nettverket vårt senere i år,“ sa Raj Dhamodharan, konserndirektør for digitale aktivaprodukter på Mastercard.

Mens selskapet tidligere har inngått samarbeid med tredjeparts kryptobetalingsselskaper som Wirex og BitPay, trenger det fortsatt en bro som gjør det Bitcoin Bank mulig å bytte kryptobetalinger i fiat på sitt eget nettverk.

Hvis dette implementeres, vil det hjelpe Mastercard å „eliminere ineffektivitet slik at både forbrukere og selgere ikke lenger trenger å bytte mellom krypto og tradisjonelle betalingsmåter for å gjøre kjøp,“ la Dhamodharan til.

For øyeblikket er det fortsatt uklart hvilke kryptovalutaer Mastercard har til hensikt å støtte, men definitivt ikke alle av dem – på grunn av bekymringer om regeloverholdelse. I tillegg er Mastercard også „aktivt i samtaler“ med ulike sentralbanker for muligens å innføre nye digitale valutaer.

„Vi vil tenke veldig nøye over hvilke eiendeler vi vil støtte basert på våre digitale valuta-prinsipper som fokuserer på forbrukerbeskyttelse og overholdelse,“ sa selskapet.

Amazons prosjekt „digital valuta“ i Mexico

Mens Amazon ennå ikke har kommet med noen offisielle uttalelser fra sin side, har flere rapporter pekt på selskapets nylige stillingsannonser for et ikke-navngitt „digital valuta“ -prosjekt i Mexico.

„Dette produktet vil tillate kunder å konvertere kontantene sine til en digital valuta som de kan bruke til å bruke online-tjenester, inkludert å handle varer og / eller tjenester som Prime Video,“ sa en slik stilling som refererte til Amazons „nye betalingsprodukt“ (selv om den siden er fjernet).

En annen stillingsannonse (nå også fjernet) for programvareutviklingsingeniører „på alle nivåer“ indikerte at Amazons produkt er rettet mot fremvoksende markeder.

For eksempel presenterte Elon Musks teknologiselskap Tesla nylig sin investering på 1,5 milliarder dollar i Bitcoin (Hvordan kjøpe Bitcoin på eToro) og planlegger å støtte BTC-betalinger i fremtiden. Dette utløste heftige diskusjoner om hvilke store selskaper som mest sannsynlig vil følge hans eksempel og vedta krypto.
Was diese Übersetzung hilfreich?
Mehr zu diesem Ausgangstext
Für weitere Übersetzungsinformationen ist ein Ausgangstext erforderlich
Feedback geben
Seitenleisten